ISIS fotka.Tehnika IST (Inner Sourcing Technique) je način zdravljenja podobna akupunkturi, vendar brez uporabe igel. IST je tehnika regresije, ki se ukvarja predvsem s sedanjim življenjem.

Osnovni namen tehnike je osredotočenje na samospoznanje tukaj in zdaj. Uporablja se kot pomoč pri reševanju sedanjih problemov in pri soočanju z potlačenimi in nerazrešenimi čustvi. Ozaveščanje in razrešitev vodi k transformaciji naših prepričanj in samopodobe. S časoma se ta razrešitev začne kazati tudi v okolici, kar vodi k spremembi načina življenja in dojemanja samega sebe.

 

Poudarek je torej na doseganju duhovne jasnosti in osvobojenosti. Tehnika IST je zlasti primerna za ljudi iskalce, ki so se v želji po višji stopnji samozavedanja, pripravljeni soočiti s svojimi težavami in videti resničnost ‘tako kot je’.

Postopek, ki traja 90 minut, temelji na povezavi terapevta in človeka iskalca. Skupaj iščeta vsebino in izvor različnih čustvenih blokad, ki jih je človek nekoč potlačil v nezavedno. Ta potlačitev pogojuje človekovo doživljanje sveta in način razreševanja težav.

Terapevt aktivira in usmerja energijski tok tega dogajanja, ter tako vodi človeka po poti odkrivanja in ozaveščanja prikritih vzorcev in blokad.

Tako se lahko znebimo negativnih čustvenih prepričanj in vtisov, kar nam pomaga pri doseganju duhovne prebujenosti in preseganju omejitev uma.

Za mnoge to pomeni začetek novega življenja.